Hot Sun, Cool Shadows. Angela Murrills ISBN 0-74908-354-9 |
Undertitel är: Savouring the Food, History and Mystery of the Languedoc.
Angela Murrills och Peter Matthews var flitiga besökare i Languedoc innan de bestämde sig för att köpa hus och dela sin tid mellan Vancouver och södra Frankrike. Angela är författare och skriver om mat och vin och Peter är tecknare och illustratör.
Boken är personligt skriven omkring huvudtemat som är mat från regionen i alla former. Samtidigt blir det en beskrivning av livet i södra Frankrike och små och stora sevärdheter i Languedoc. Paret bosätter sig strax söder om Carcassone. Några teman och kapitel i boken:
- Chapter 1: Confit de Canard; Albi Castres and Carcassonne
- Chapter 4: Martinis and Mussels; Marseillan and Sète.
- Chapter 6: Cheese, cheese and cheese; Montpellier
Den här boken ger inte bara turistinformation utan ger också en förståelse om landet och livet.
Detta är ett avsnitt av sju där jag ger en kort beskrivning och recension av böcker om södra Frankrike som jag läst och tagit intryck av. Jag har försökt att ta med sådana böcker som inte är självklar turistlitteratur utan istället satsa på böcker som på något sätt försöker förmedla en känsla. Vilket jag lyckats med i de flesta fall....
Underbart med dina lästips!
SvaraRadera/Elisabeth
Hej roligt att du gillar det. Något får man ju pigga upp sig med i höstmörkret. Men det kommer fler - varav åtminstone några som jag fullkomligt älskar. Hoppas du hittar nåt du inte träffat på tidigare... // SP
SvaraRaderahttp://www.lazyfrance.fr/3.html
SvaraRaderaDen här boken beställde jag hem fr en engelsk sajt. Tog 2 dagar o så hade jag den i min brevlåda. För 126kr, t o m fraktfritt fr Storbritannien. Fick se samma bok hos vårt svenska Bokus för 219kr...
Det är alltid lika roligt att hitta nya böcker med nya vinklingar ;).