Enoctea Maglia
Robert Maglia heter en kock som har ursprung i norra Italien. Han har bl a skrivit en matbok tillsammans med Bo Hagström som vi känner igen från TV.
Vi var där ikväll för en vardagsmiddag och det kändes helt OK. Restaurangen ligger mitt på Mariaplan i Majorna som man kanske kan kalla för Göteborgs Södermalm. Vi kommer in i en trevlig miljö, får trevligt mottagande av hovmästaren som vi känner igen från Leif Manneströms tid på Sjömagasinet. Vi drack lite vin och beställde oliver till förrätt. Två av oss åt Gnocci och jag själv beställde Pärlhöna på rotfruktspuré med stekt sidfläsk. Menyn är olika varje dag och skrivs på en griffeltavla så att alla kan läsa de olika förslagen på antipasti, primi, secondi, contorni och dolci. Vi åt i princip bara huvudrätten sålunda med ett glas vin och avslutade med kaffe. Sammanlagd kostnad ca 900 kr, ca 300 kr per person. Som sagt en trevlig kväll med trevlig lokal, trevliga gäster och betjäning och god mat. Helt ok prisbild men det är klart skulle vi äta hela programmet skulle det kostat säkert 600 kr per person.
Värdelöst vetande: "Enotica" betyder tydligen Vinbar.
Den nyöppnade restaurangen Enoteca Maglia. på Mariaplan i Göteborg lyser upp i kvällsmörkret. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: