lördag 28 mars 2015

Ostréiculteurs eller Centre ostreicole

När vi ändå var i krokarna måste vi besöka Grau Leucate och den samling av små restauranger som drivs av fiskare. Man har inte  tillstånd att servera lagad mat utan här kan man bara köpa med sig skaldjur som musslor, ostron, bulots eller äta dem på plats i de små restaurangerna.

Lite svårt att hitta men man följer väg D 627 och passerar Leucate. Alldeles till vänster vid den höga bron före Port Leucate ligger samlingen av små restauranger.  Kartlänk


Vi åt helt färska ostron och tog ett glas vitt vin. Det är helt klart bra priser och dessutom en fantastisk god smak eftersom ostronen är så färska.



2 kommentarer:

  1. Jamen, det är gott - ostron. Även våra svenska som vi inhandlade härom veckan från vår lokala fiskbil.

    SvaraRadera
  2. Musslor och ostron är (lyckligtvis) en delikatess som inte är så eftertraktad i Sverige. Priserna är ganska rimliga.

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: