Äggost från Tjörn
Ingredienser:
4 l mjölk (röd)
6 dl vispgrädde (gammal med utgånget datum går bra)
4 dl filmjölk
8-10 ägg
½ dl strösocker
4 l mjölk (röd)
6 dl vispgrädde (gammal med utgånget datum går bra)
4 dl filmjölk
8-10 ägg
½ dl strösocker
1. Vispa samman mjölk, grädde, fil och ägg i en kastrull.
2. Värm upp långsamt och rör hela tiden utmed botten med en träspade.
3. När massan skär sig dra kastrullen åt sidan och låt vila några minuter.
4. Önskas "torrare" äggost ges den ytterligare ett uppkok.
5. Skeda över massan i den hålförsedda formen som ställts över en uppsamlingsskål. Mellan varje helt varv sockrar man lite.
6. Ställ äggosten svalt att rinna av över natten.
PS: Vasslan är god till brödbak
2. Värm upp långsamt och rör hela tiden utmed botten med en träspade.
3. När massan skär sig dra kastrullen åt sidan och låt vila några minuter.
4. Önskas "torrare" äggost ges den ytterligare ett uppkok.
5. Skeda över massan i den hålförsedda formen som ställts över en uppsamlingsskål. Mellan varje helt varv sockrar man lite.
6. Ställ äggosten svalt att rinna av över natten.
PS: Vasslan är god till brödbak
Borns Svagdricka
Svagdrickan tillverkas i det gamla bryggeriet på Born i Alfta. Man brygger på det gammaldags sättet i bryggverket som delvis finns kvar sedan bryggeriet byggdes 1898. Mycket av den ursprungliga utrustningen finns bevarad. I bryggeriet finns ett brygghus med mäskkar och bryggpanna. Det finns också disk och tapputrusning samt ett kylrum där brygden jäser.
Förhoppningen är att få fram den äkta smak som många känner igen ifrån barndomens bryggarbil eller den dricka som dracks på slåttern.
Företaget driver ingen åretruntverksamhet utan tillverkar Svagdricka främst till jul.
Aktuell information om var Svagdrickan säljs finns under Länk
Aktuell information om var Svagdrickan säljs finns under Länk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: