måndag 14 februari 2011

Nästan som Plura - Linguine med skaldjur

Man tager vad man haver, det ska bli en välsmakande pasta på skaldjur mm.

  • Började med att fräsa hackad lök och vitlök med olja i en djup stekpanna. Tillsatte lite torkad chili.
  • Satte på pastan - färsk bandpasta - som fick koka försiktigt.
  • Vi hade förberett kokta blåmusslor till förrätten men sparade några att toppa pastan med.
  • Likaså hade vi skalat ca 1/2 kilo räkor i förväg.
  • Pilgrimsmusslor låg klara att steka. Skulle också toppa varje portion
  • Färsk bläckfisk modell större. Kropp och armar, skars i bitar och fräste ihop några minuter med oljan och löken. Kryddade lätt.
  • Därefter vändes pilgrimsmusslorna i - steks några minuter på varje sida. Lägg dom åt sidan sen.
  • Sist tillsattes fänkål och färska sockerärtor och lite persilja som fick fräsa ihop kort med oljan och bläckfisken.
  • Slutligen i med räkorna en kort stund så dom får upp vämen och lite av smaken.
  • Sen är det dags att vända i den färdigkokta pastan i röran - blanda väl.
  • Servera i djupa tallrikar - toppa varje portion med några blåmusslor och en pilgrimsmussla.
Det charmiga med denna rätt är att man kan byta ingredienser lite efter vad man har hemma.

Gudagott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: