Man tager vad man haver, det ska bli en välsmakande pasta på skaldjur mm.
- Började med att fräsa hackad lök och vitlök med olja i en djup stekpanna. Tillsatte lite torkad chili.
- Satte på pastan - färsk bandpasta - som fick koka försiktigt.
- Vi hade förberett kokta blåmusslor till förrätten men sparade några att toppa pastan med.
- Likaså hade vi skalat ca 1/2 kilo räkor i förväg.
- Pilgrimsmusslor låg klara att steka. Skulle också toppa varje portion
- Färsk bläckfisk modell större. Kropp och armar, skars i bitar och fräste ihop några minuter med oljan och löken. Kryddade lätt.
- Därefter vändes pilgrimsmusslorna i - steks några minuter på varje sida. Lägg dom åt sidan sen.
- Sist tillsattes fänkål och färska sockerärtor och lite persilja som fick fräsa ihop kort med oljan och bläckfisken.
- Slutligen i med räkorna en kort stund så dom får upp vämen och lite av smaken.
- Sen är det dags att vända i den färdigkokta pastan i röran - blanda väl.
- Servera i djupa tallrikar - toppa varje portion med några blåmusslor och en pilgrimsmussla.
Det charmiga med denna rätt är att man kan byta ingredienser lite efter vad man har hemma.
Gudagott |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: