Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 14 februari 2011

Nästan som Plura - Linguine med skaldjur

Man tager vad man haver, det ska bli en välsmakande pasta på skaldjur mm.

  • Började med att fräsa hackad lök och vitlök med olja i en djup stekpanna. Tillsatte lite torkad chili.
  • Satte på pastan - färsk bandpasta - som fick koka försiktigt.
  • Vi hade förberett kokta blåmusslor till förrätten men sparade några att toppa pastan med.
  • Likaså hade vi skalat ca 1/2 kilo räkor i förväg.
  • Pilgrimsmusslor låg klara att steka. Skulle också toppa varje portion
  • Färsk bläckfisk modell större. Kropp och armar, skars i bitar och fräste ihop några minuter med oljan och löken. Kryddade lätt.
  • Därefter vändes pilgrimsmusslorna i - steks några minuter på varje sida. Lägg dom åt sidan sen.
  • Sist tillsattes fänkål och färska sockerärtor och lite persilja som fick fräsa ihop kort med oljan och bläckfisken.
  • Slutligen i med räkorna en kort stund så dom får upp vämen och lite av smaken.
  • Sen är det dags att vända i den färdigkokta pastan i röran - blanda väl.
  • Servera i djupa tallrikar - toppa varje portion med några blåmusslor och en pilgrimsmussla.
Det charmiga med denna rätt är att man kan byta ingredienser lite efter vad man har hemma.

Gudagott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: