Provence - en guide på mitt vis Barbro Henning (Viner presenteras av Lars Torstensson) ISBN 91-89614-21-6 |
Hon skriver beskrivande om regionen, dess historia och människorna, maten, vinet och råvarorna. Boken innehåller många små tips och många matrecept.
Det är väl skrivet och det är i enlighet med bokens titel. Det är en guide över Provence och en bra och tämligen komplett sådan. Trevligt språk och vackra bilder. Författaren blir dock inte förtrolig eller personlig med läsaren och man blir inte riktigt engagerad.
Här är några exempel från innehållsförteckningen:
- Provence genom historien
- Marknaden - en förförisk handelsplats
- Getosten - ingen måltid utan den
- Lavendeln - en färgsprakande spridare av vällukt
- På loppmarknad i Brue-Auriac
- Receptregister
Detta är ett avsnitt av sju där jag ger en kort beskrivning och recension av böcker om södra Frankrike som jag läst och tagit intryck av. Jag har försökt att ta med sådana böcker som inte är självklar turistlitteratur utan istället satsa på böcker som på något sätt försöker förmedla en känsla. Vilket jag lyckats med i de flesta fall....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: