I Stockholm finns Franska Matkompaniet som
säljer franska specialiteter: Man har också ett mycket bra
cateringverksamhet som erbjuder catering från ca 15 personer och uppåt.
Man beställer via hemsidan och betalar på alla normala betalningssätt
över internet.
Typiskt franska delikatesser,
Typiskt gott
Bra och personlig service.
Detta blir lite gratisreklam, jag inser det, men vad gör man inte för att tillfredsställa frankofilen inom sig?
Och eftersom jag har handlat - och kommer fortsätta handla av Franska Matkompaniet så kan jag lika gärna rekommendera dem!
Klicka på logotypen nedan så kommer du till deras hemsida.
Vad sägs om följande delikatesser t ex:
|
Enda stället i stan med Ankconfit ??? |
Confiterat anklår från sydvästra Frankrike. Att confitera (salta, koka i fett och förvara i samma fett) är en spännande metod.Den speciella confitmetoden ger köttet en djup smak. Produkten är ursprungscertifierad.
Confit de canard. (Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
|
Foie de Gras, Anklever |
|
Bloc de Foie Gras de canard från Edourd Artzner. Toppkvalitet! Två skivor färdig anklever från
Strasbourg färdig att servera som förrätt eller som tillbehör till
varmrätt. Högsta kvalité. Gjord på 100% anklever varav 30% är hela
bitar. Utmärkt för dig som inte vill göra själv och som söker högsta
kvalitet. Foie gras kan frysas om den inte tidigare varit fryst. Det är stor skillnad i smak på ank-
och gåsleverprodukter. Våra ank- och gåsleverprodukter håller högrsta
kvalitet och produceras i Sud-Ouest som är den geografiska hemorten för
anka och gås. Produkterna säljs hos välsorterade detaljhandlare, och
inte på stormarknader i Frankrike.
(Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
|
Jättegott smör, prova!! |
Himmelskt gott! Detta smör har kärnats på traditionellt vis, måste
smakas. Lite bröd eller kex till är allt som behövs. I Frankrike kallar
man det "La Baratte du Crémier"- mejeristens eget smör. Till sommaren är
det super att äta de färska rödbetorna eller färskpotatisen som de är
med La Baratte du Crémier, på hösten med kronärtskockan! Enda tillsatsen
saltflingor från Ile de Ré. Toppkvalitet!
Beurre cru de moulage traditionnel.
(Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
|
Fransk salami från Lyon |
Rosette de Lyon, en av dom mest kända korvarna från Frankrike. Från en
av Frankrikes bästa charkproducenter. Label Rouge står för att
producentens djurhållning är av högsta kvalitet som kontrolleras av
statliga myndighet. (Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
|
Macarones naturligtvis |
Nyhet!Mjuk och len med smak av Paradis - kokos och mjölkchoklad. Det blev genast en favorit!
Macarons cuits par les confiseurs français à Stora Essingen.
(Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: