Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 9 oktober 2022

 

Resa genom Normandie, Del 4

Många letar på Facebook och Google efter resetips. Man söker intressanta ställen att besöka, man frågar efter bästa resvägen genom Europa och man vill ha tips på bra hotell eller B&B att övernatta på. Därför kommer här en beskrivning av en resa vi gjorde genom västra Frankrike med början 10 maj 2022 med hemkomst till Sverige igen innan midsommar.

Efter en tur ut på udden av Coutentin-halvön vände vi bilen söderut mot en övernattning i Cognac-distriktet. Största stad på halvön är hamnstaden Cherbourg (paraplyerna). Här finns också det kontroversiella kärkraftverket "Le Hague".

 

Cotentin-halvön - del 4. 

Cotentin-halvön är värd mer uppmärksamhet än vad vi gav den under vår resa. Här finns mycket att se utöver krigsskådeplatser. Det är spännande och vacker natur och här finns charmiga små kuststäder. 
 
Strax söder om halvön finns ju även det berömda Mont-Saint-Michel. Vidare ligger Jersey inom synhåll och med färjetrafik. Men inget besök denna gång...


Besöket i Cherbourg gav inga bestående intryck. Vi kanske hade otur - eller är orättvisa, men vi tyckte det var en ganska o-charmig stad. Och inga paraplyer såg vi .....

Inte heller kärnkraftverket "Le Hague" tyckte vi var värt att fotografera. Men de lokala, folkliga protesterna mot kärnkraftverket är omfattande. Överallt finns synbara tecken på missnöje och motstånd.
 
Istället åkte vi vidare mot udden och spetsen på halvön - Cap de le Hague och fyren Phare de Goury. Några bilder från den vackert byggda byn och omgivningar:
 
 
 
Fantastiskt vackra stenhus


  

Ett hotelltips..... ;)
















Själva "Pharen"












Som sagt .... 
väldig vackra 
natur-
scener.




 

 

 

Färden går söderut, mot Cognac

Sådär sju timmars bilkörning senare på franska motorvägar och vi är framme vid ett underbart paradis i Cognac. Gå in och titta på hemsidan och se själva.
 

https://static.wixstatic.com/media/718904_03773b65be76478eaaa8c1a80f30bbe5~mv2.jpg/v1/fill/w_2526,h_1008,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/718904_03773b65be76478eaaa8c1a80f30bbe5~mv2.jpg

Ett alldeles nyrenoverat B&B. 
 
Med POOL!! 
 
Snacka om att längtade efter att hoppa i efter en lång dag i bilen.

Välförtjänt med en öl och lite apero och vin efter badet




Detta var den den nionde dagen på resan och Domaine des Cuves var en skänk från ovan. Boendet överträffade med råge våra förväntningar. Mycket trevligt mottagande och service också. 
 
Besöket på granngården där man producerar cognac ställdes in eftersom man var upptagen med produktion den dagen - minns inte men kanske buteljering. Det hindrade inte att vi köpte några flaskor. Här är man noga med att framhålla kvaliteten som lokala oberoende odlare håller jämfört med dom stora producenterna. Jag kan bekräfta att smaken på denna cognac var riktigt god - och intensiv.  
 

Bara sex timmar kvar till Medelhavet .... Villeneuve-Les-Beziers

Dag tio från avresa Göteborg är vi framme i Villeneuve-Les-Beziers. Nu väntar några veckor i lugn och ro innan hemresan. Den är planerad över Jura-regionen och vindistriktet där. 
 

 
Det kommer några tips på resmål och boende från hemresan. Titta in senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: