Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 13 november 2011

Carl Bjerkås - Göteborgsskildrare

Vi var på vernissage igår och tittade på Cars Bjerkås fina Göteborgsmotiv. Han hade förhandsvisning på fredagen och på lördag eftermiddag var i stort sett allt sålt. Det är bara att gratulera till fina tavlor och ett bra resultat.

Denna gång var det olja som gällde och ganska stora tavlor. Priserna ligger lite för högt för oss men vi får väl sikta in oss på en akvarell eller en något mindre tavla.

Jag gillar verkligen hans tavlor och hans behandling av ljuset i Göteborg. Hans hamnmotiv är jättefina men han är också mycket bra på gatumotiv från Göteborg. Han, som få, kan fånga den speciella känslan av kyla och regnigt väder. Människor som går med högt uppdragna axlar i novemberregnet. Kolla på hans hemsida.
Vi köpte en fin bok, den hade vi i allafall råd med.
Jag avslutar med en bild av ett verk som ligger på Calles hemsida. Lite typiskt för dom  motiv som fanns med på hans utställning i helgen.

Klicka på bilden så kommer du till hans hemsida.!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: