Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 27 januari 2015

Nära till allt....stränder och pister...

Jag satt häromkvällen och letade efter skidorter på nära håll från vårt hus i Villeneuve-les-Beziers.

Och hamnade i Pyrenéerna och Font Romeau som är en av dom äldsta skidorterna i området. Här öppnade man för skidturism redan 1921. 

Inte nog med det - när jag surfade i nyttiga Google Maps och gick över till "street view" så upptäckte jag att man från liftstationen kan ta sig upp i pist-systemet och åka runt i skidbackarna (!!) på samma sätt som i Google Maps. Jag har inte hittat nåt liknande någon annanstans i Google Maps - dvs att man kan avvika från vägarna och ge sig ut i naturen! Positionskoordinater finns längst ner i inlägget.


Titta på kartan. Font Romeau ligger nära Perpignan och därmed lätt att nå från vårt hus. Kanske 2 timmars bilresa. Och man är i skidbacken! Yippie! 
Pistsystemet ser imponerande ut och det ska också finnas "vanliga" skidspår.

Backarna verkar vara mest gröna men det gör inte så mycket numera ......

Nu kommer jag till det som var riktigt spännande  - använd följande koordinater och klistra in i Google Maps. Gå sen in i Street view genom att placera "gubben" i skidbacken och njut av lite skön skidåkning. Här är koordinaterna ----->   42°31'16.2"N 2°02'08.0"E

4 kommentarer:

 1. Hej! Det var ett roligt tips, har inte heller hittat tidigare att man kan gå utanför stadsnät. Jätteroligt! Och visst bor ni (och vi) bra! Det är väl få ställen i Europa som ha så nära till både vinter- och sommarorter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, man blir riktigt inspirerad - jag skriver en liten kort betraktelse-vers. Se ny kommentar.

   Radera
 2. Med dator och med internet så går det bara fint
  Att åka slalom - med Google Maps, alpint
  Man sitter där på strand vid Medelhavets sjö
  Och samtidigt - i pisterna med sol och gnistrande snö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbar! :D

   Livet har, som du säger olika faser och vi vill pröva på livet i La France. Funkar det så funkar det, gör det inte det, då har vi åtminstone prövat på det. Man ångrar bara det man inte har gjort ;)

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: