Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 19 januari 2011

Jörgen Oom, årets talare - Grattis Jörgen

Ur Dagens industri:
De senaste tio åren har den legitimerade psykologen och före detta sportmentorn Jörgen Oom peppat företagsledare runt om i världen. Föredragen handlar om attityd, medarbetarskap och egenansvar.
”Det är nästan genant att man i dag ska behöva tala om för vuxna människor att de har ett personligt ansvar för hur det går på jobbet och hur man mår på jobbet. Men det är vad tio av tio företag som anlitar mig frågar efter”, säger han till Dagens Industri.
Han är i dag Talarforums mest anlitade föreläsare och var under förra året ute på fler än 160 olika uppdrag. Nyckeln till framgång säger han själv ligger i att få folk att känna efter och ifrågasätta sig själva.
”Att skriva folk på näsan fungerar inte. Ska man påverka folks attityd måste man låta dem själva dra vissa slutsatser. Det gör man bäst genom historier och bilder, genom att prata till folks hjärta och mage. Motivationen sitter inte i huvudet”, säger Årets talare 2010.

Ett smakprov:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: