Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 8 februari 2011

Är du äldre än 14 år är det kört !

http://ledarskaparna.wordpress.com/2011/02/02/ar-du-over-14-ar-det-kort/

Kul och slagfärdig rubrik - helt sant är nog att vi är på väg att få en helt ny generation som skall in på arbetsmarknaden och som inte beter sig "normalt". Hörde just ett radioreportage som berättade om att T9 tekniken som vi har i mobilerna håller på och konkurrerar ut gamla QWER-tangentbordet - dvs det som dom flesta av oss har framför bildskärmen på datorn (som ursprungligen konstruerades för att tangenterna i skrivmaskinen inte skulle fastna i varandra).

En "spaning" är alltså att vi snart ser nya tangentbordstekniker baserade på T9 eftersom detta går m y c k e t  snabbare! En lustig effekt är att det kommer bli fullständigt normalt att ersätta vissa ord - även i dagligt tal - med det som T9 har som första preferens. Dom som är under 14 år dom fattar detta - dom bryr sig inte om att rätta. Se några exempel och prova själv!
  • T ex ICA Maxi blir "ICA Nazi" vilket i vissa sammanhang kanske är OK.
  • Ok kan förresten bli Öl vilket kan ge upphov till förvirring för oss äldre än 14 år
  • Ska vi gå på bio blir "Ska vi ha så bio?". Spelar ingen roll alla begriper ju eller hur Sherlock? 
Vilken slutsats kan man dra? Jo: Nya generationer kommer vara snyggare, smartare, snabbare och lever längre (men kommer utrustas med fyrkantiga ögon). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: