Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 18 december 2011

Göteborg fixar julstämning utan snö

Liseberg har som vanligt öppet innan jul och har miljoner lampor som lyser upp nöjesfältet.

Mycket folk och dom allra flesta attraktioner är öppna, som på sommaren. Människor sitter ute på restauranger och dricker öl - imponerande....! Massor av försäljningsstånd med allt från rökt renkorv till porslinstomtar. Men i brist på vinter så ger det här lite julstämning. Bjällerklang går för fullt i högtalaranläggningen och till och med tomtens renar finns att titta på IRL.

Gott om turister också, många norrmän gör uppenbarligen ett Göteborgsbesök så här innan jul.

Vi kommer hem med lite marsipancigarrer från Bräutigams och några söta små porslinstomtar som skall pryda julbordet. Det är alltid imponerande att se vilken fantastisk ljusorgie Liseberg bjuder på - det var en trevlig lördagskväll i Göteborg. Några bilder.

Liseberg södra ingången

Liseberg Sagoslottet ännu mer saga

Lisebergstornet som en stor julgran


Alla Lisebergs träd inklädda i ljusslingor


Vid Hamnkrogen på Liseberg - f ö bästa restaurangen här.


Fullr med folk på Liseberg i juletid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: