Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

lördag 26 januari 2013

Gengångarna på SVT Play

Jag måste bara puffa lite för den nya franska serien som börjat sändas på SVT Play (och än så länge bara där). Det verkar som om serien samtidigt sänds på Canal+ i Frankrike. Jag har blivit helfrälst efter att ha börjat titta på de första avsnitten som redan ligger ute (det finns just nu 8 avsnitt på SVT Play).

På franska heter serien Les Revenants och på svenska heter den nu "Gengångarna".

Utan att avslöja alltför mycket så består handlingen om ett antal barn som efter att ha dödats i en trafikolycka plötsligt, efter ett antal år, levande återvänder till den lilla alpby som dom växt upp i. Till stor bestörtning för deras anhöriga förstås. Genomgående bra skådespelare - bl a spelar Clotilde Hesme en av dom kvinnliga huvudrollerna (Hon spelar bl a med i den utmärkta feel-good filmen "En lanthandel i Provence" ("Le fils de l'epicier", rekommenderas!). Temat i serien påminner mycket om Twin Peaks, dvs lite skruvad, mystisk, skrämmande och trolsk.

 Jean-Claude Lother/Haut et Court

 Gengångare avsnitt 5

 Eftersom jag gillar att se franska filmer av flera anledningar så njuter jag hela tiden. Detta är en riktigt bra serie - men inte för barn.....  Se den om du kan!

Också ett utmärkt tillfälle att träna på franskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: