Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

lördag 26 januari 2013

Staffan Heimerson, den förträfflige

Den här lilla bloggen existerar ju bara för att jag är förälskad i södra Frankrike och började skriva olika inlägg med anknytning till Frankrike. Idag drygt 150 inlägg senare så klart finns det många inlägg som inte alls handlar om Frankrike eller kuster i södra Frankrike. Ofta handlar det då istället om andra kuster och smultronställen men vissa inlägg har ingen som helst anknytning till mitt grundtema.

Men just detta inlägg har faktiskt det vid närmare betraktelse - om än lite långsökt.
Jag var på bokmässan i höstas och träffade Staffan Heimerson, denne världsreporter, och köpte två av hans böcker, bl a hans senaste. Kopplingen till Frankrike är att han är bosatt i Provence, nära Nice och Rivieran. Staffan skriver mycket läsvärda böcker och en sak kan man säga om honom (minst) - han är modig och självsäker nog att ha en åsikt och stå för den. Jag gillar hans stil.

Staffan skriver också i Svensk Franska Magasinet tillsammans med sin partner Marianne Phil och ger tips på krogar i södra Frankrike.

Här är dom två bra böcker jag köpte på bokmässan (som också rekommenderades av Staffan H själv).

Dels hans senaste bok som heter "Överallt & Ingenstans" och består av ett urval av spännande och intressanta reportageresor. Så här i efterhand kan man tycka att det är tur att han har överlevt under sina - ibland minst sagt - äventyrliga resor. 


Överallt och ingenstans : resor, äventyr och en och annan tanke (inbunden) 

Den andra boken är "Idel Öra, möten med märkliga männskor " som består av ett antal reflexioner från intervjuuppdrag med spännande personer. T ex Hans Rausing, Jackie Arklöv, PG Gyllenhammar, Bo Hagström (Solens mat), Bibi Andersson, Carl Bildt. Stort nöje med läsningen....

 Idel öra 22 möten med märkliga människor, divor, våldsmän, gamla gubbar, unga ess, sanningssökare och lögnhalsar

En annan bok som Staffan medverkat i och som jag tycker verkar spännande är nedanstående. Den handlar om svenskar som köpt hus i Frankrike. Denna har jag inte läst och den är slut på förlaget. Men kanske inte helt omöjlig att hitta. 
I'll give it a try .......

 
Drömmen om Frankrike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: