Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 9 december 2015

Delar en film från Canal du Midi


Svenskar i hyrbåt på Canal du Midi år 2012

Jag tyckte denna film var lite extra kul. Dels eftersom det var svenska turister och dels eftersom de alldeles i början av filmen passerar Villeneuve-les-Beziers där vi har vårt hus alldeles vid slussen på vänster sida. Detta skådespel är vad vi ser hela dagarna ut genom fönstret. Ibland tar vi ut några stolar och en kopp kaffe (alt ett glas vin) och sitter och betraktar slussningarna.

Svårt att tröttna på detta!


Tack Clas Åberg med sällskap för en kul film!

10 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Hej! Bodde ni i huset när filmen spelades in? Vi har åkt på kanalen, en tredagarstur. Det var inte alls så långsamt som vi befarade. Kan absolut göras igen!

   Radera
  3. ;-)
   Vi köpte först 2013. Men vi finns nog med på många fotografier och amatörfilmer eftersom vi ofta passerar eller bara "hänger" intill l'ecluse och njuter av folklivet och aktiviteterna i samband med slussningen.
   Nästan a l l a som slussar här fotograferar, eftersom det är en av dom första slussarna efter att dom hyrt båten i Agde.

   Radera
  4. Där har ni verkligen ett riktigt glassigt läge!!! Vi andra försöker hitta restauranger eller fikaställen nära en sluss för att få njuta av alla fina båtar och eventuella misstag...

   Radera
 2. har ni någon gång hyrt båt själva?
  tycker det ser mycket trevligt ut men skulle nog föredra en mindre motorbåt eller så får man ha med någon som är båt van :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt nog så kräver inga av båtarna/uthyrarna förarbevis eller nåt särskilt certifikat. Man får 20 minuters "utbildning/information" och sen släpps man iväg. Det kan uppstå en del dråpliga situationer bland förare som är ovana vid båtar. Det är ganska dyrt så vi har avstått hittills men visst vore det kul...

   Radera
  2. PS: Nästan alla båtar är hyrbåtar av olika storlekar. Ytterst sällan kommer privatbåtar i kanalen. Då och då ser vi "kanal-proffs". Det är sådana som lever och bor på sina båtar i Frankrikes alla kanaler. Dessa båtar är dom vackraste! Ibland kommer sådana som fraktar sina segelbåtar mellan Atlanten och Medelhavet för att slippa segla runt hela Spanien. //DS

   Radera
 3. Skall leta lite info om uthyrare! kan ju vara en dagsutflykt i en liten båt 😊

  SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: