Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 19 oktober 2015

Välsorterad leverantör av franska delikatesser

En puff för en leverantör av franska matprodukter 

Délices de France - Franska delikatesser och Goda presenter är en ny upptäckt för mig. Dom finns i Stockholm och skickar varor på postorder men man kan också hämta direkt i deras lagerbutik i Älvsjö, södra Stockholm.

Det som imponerar mest är deras stora sortiment och vassa priser.  Dom har:
 • Choklad och sötsaker, marmelader, macarons mm
 • Charkprodukter, Confit, patéer, ank- och gåslever, salami, chouritzu, mm
 • Delikatesser som olika grytor med kött, fågel, sniglar
 • Tillbehör, t ex olivoljor, kryddor och andra smaksättare
Här är en (inte så bra) bild från ett av deras lagerutrymmen - men det finns mycket mer ....

Man säljer också viner genom egen agentur på hemsidan www.baravin.eu.

Om jag köpte nåt?

Javisst. Och jag provade en flaska vin också. Ovanstående flaska kostade 120 kr på Systembolaget i beställningssortimentet. En bra Bordeaux med stor doft och smak. 85% Merlot och resten Cabernet Sauvignan.  

Jag gick därifrån med två bl a franska korvar, en tryffelmajonäs, några fasanpatéer, ett par sorter ank- och gåslever, lite Sauternes gelé, vaktel-lår, mm.

Jag kan rekommendera Délices de France. Jag tror det är svårt att hitta någon annan leverantör i Sverige med deras stora sortiment av franska delikatesser.

2 kommentarer:

 1. Låter spännande. Personligen är jag väldigt nöjd med att Picard öppnat i Göteborg. Åt en utmärkt confiterad anka ur deras sortiment igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, jag var för första gången i Sverige i en Picardbutik. Vi åkte till Solna och köpte Pilgrimsmussla i skal med en Sancerre-sås till förrätt samt kummel till huvudrätt. Helt OK.

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: