Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

torsdag 5 december 2013

Vacker lördag i Göteborg från Röda Sten

Vi var på Röda Stens årligen återkommande julmarknad.

Det som är spännande med denna julmarknad är att man hittar mer av konstverk och mindre av traditionellt hantverk. Det är också gratis inträde vilket är sympatiskt om man jämför med andra julmarknader runt omkring Göteborg.

Vi passade på att ta en promenad utefter vattnet. Det var en riktigt fin dag med en härligt hög luft - men på avstånd ut mot ytterhamnen låg ett litet kölddis i luften. Jag försökte fånga detta med mobilkameran men kanske gick inte hela effekten fram. Vackert var det ändå!Som vanligt är det verksamhet i norra Europas största hamn. Oljetankers lägger till och längre ut i Skandiahamnen ligger den stora Maersk-båten inne för lossning och lastning av containers. Den anlöper Göteborg en gång per vecka på sin rutt runt hela jorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: