Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 4 december 2013

Canal du Midi är torrlagd!!

Har just fått mail med bilder från Villeneuve-Les-Beziers som visar hur kanalen är torrlagd.Det har tydligen hänt tidigare - senast 2009. Är det någon som vet anledningen?

Bilderna avslöjar att le Canal inte är särskilt djup. När man ser dom stora kanalbåtarna så inser man  nu att dom måste ha ett mycket litet djupgående. På bilderna ser det inte ut att vara något mer än nån dryg meter i själva kanalfåran.

Tack Hans på Hotel Las Cigalas för bilderna!


2 kommentarer:

  1. Oj vad det ser konstigt ut.... och så grunt! Jag undrar hur lång del av kanalen som är torrlagd. När man åker på den så ser man ju att det finns vissa "luckor" som vi tolkat som avrinningsvägar efter t ex mycket regnande. Men därifrån till att torrlägga helt - mycket fascinerande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det vore spännande att veta varför. En teori är att man kanske helt enkelt torrlägger så att man kan enklare kan komma åt och "muddra" bort lermassor och förbättra djupgående.??

      Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: