Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

lördag 21 juni 2014

Midsommardagen på Bjärehalvön

Midsommardagen bjöd inte på nåt höjdarväder

  - vad sa jag i förra inlägget om typiskt svenskt sommarväder? Midsommardagen började med regn och blåst.

Så vi tog bilen till Båstad och körde vidare upp på Hallandsåsen. Vi passerade Kvinnaböske Krog (men den var stängd). Det var lunchtid och vi var sugna på nåt gott att äta. Det fick bli Café Killeröd. Det är mer än ett café. Det är en fantastisk gård som ligger på sluttningarna över Skälderviken - ca 150 meter över havet. man har en fantastisk utsikt. På andra sidan viken ser man Kullahalvön med Kullaberg. Vackra dagar skall man kunna se ända till Danmark(?).


Bedårande utsikt ....

Utsikt mot Kullen


Drivande bakom Café Killeröd är en schweisare som heter Dick Schauht och hans fru Eva. Dick kom till Sverige på 1960-talet och blev kvar. 

Vi åt härliga räksmörgåsar och avslutade med kaffe och deras specialitet är en variant på en Sarah Bernard-bakelse som uppkallats efter Carl Johan Bernadotte.
Fyndigt (?) namn Sarah Bernadotte !
Café Killeröd är ett typiskt vattenhål för semesterfirare och noblessen på Bjärehalvön och i närheten. Det är gott, exklusivt och populärt. Entrén välkomnar med en röd matta och guldsirade dörrhandtag. Men servicen är genomgående trevlig och positiv.
Mätta och nöjda med en trevlig restaurangupplevelse reste vi vidare till Boarp och outletparadiset med Design Group Stockholm och satte sprätt på dom pengar som fanns kvar efter besöket på Café Killeröd. Det blev flera trevliga inköp, varav åtminstone ett - en kudde i tyg av Stig Lindberg som skall till den svarta skinnsoffan i huset i Frankrike.


Från hemsidam

2 kommentarer:

  1. Synd att vi inte kunde bjuda på bättre väder här nere.... Men ni har ju hittat ett par guldkorn, fler finns till nästa besök!

    SvaraRadera
  2. Tja vädermässigt får man nog vara ganska nöjd. Allt är relativt och jag tror att vädret härnere har varit bland det bättre i Sverige under midsommar. Vi är nöjda även om det kanske inte verkade så i mitt inlägg där jag raljerar lite om det svenska vädret.
    Det är nåt speciellt med vädret runt midsommar i Sverige. Det är sällan som det är riktigt varmt. Sommarvärmen här uppe i nord har sällan riktigt bitit sig fast ännu. // SP

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: