Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 29 juni 2014

Sommar och dåligt väder - vad gör man?

Jo man går på auktion!


Det var det fler som hade tänkt göra. Det blev trafikkaos i den annars så lugna lilla byn ute på Mälaröarna. Bussen och annan trafik fastnade i en halvtimma.
På många sätt en märklig auktion. Här fanns massor med grafik av Madeleine Pyk, Ulrika Hydman Wallien, Lindström, Peter Dahl, Ydelman, m fl. 

Här fanns också originalverk av samma konstnärer, bl a en skön akvarell av Lars Lerin och ett vackert blad av Lennart Jirlov.

Det innebar att priserna varierade från nån tusenlapp till tio tusentals kronor.Utroparna verkade smått förtvivlade över att publiken bjöd så dåligt på originalverk som dom själva tyckte borde inbringa typ 50.000 kronor. Men hur många går på sommarauktion för att ropa in verk för 50.000 kr? 

Samma sak gällde de äkta mattor som man också sålde. "Borde kosta 100.000 kr". Gick för 20.000. Jag tror auktionshuset var nöjda om dom fick ett så högt bud - ändå även om dom spelade spelet väl. 

Som sagt en hel del skådespeleri och bondfångeri men många grafiska verk gick billigt - ingen tvekan. Själv köpte jag denna inramade Ulrika Hydman Wallien för "bara" 1.800 kr. Jag tyckte den var snygg och ett bra pris.
 Men en trevlig eftermiddag var det i regnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: