Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

torsdag 6 oktober 2022

 

Resa genom Normandie, Del 2

Många letar på Facebook och Google efter resetips. Man söker intressanta ställen att besöka, man frågar efter bästa resvägen genom Europa och man vill ha tips på bra hotell eller B&B att övernatta på. Därför kommer här en beskrivning av en resa vi gjorde genom västra Frankrike med början 10 maj -22 med hemkomst till Sverige igen innan midsommar.

Vi lämnade Honfleur med lite saknad. Vi trivdes bra där och hade kunnat stanna längre. Men nya mål väntade. Vi skulle absolut besöka Musée de la Tapisserie de Bayeux och etablera oss närmare de mest intensiva landstigningsplatserna för Operation Overlord.   
 

Del 2. Lämnar Honfleur 14-15 maj 2022

Bayeux-tapeten och Port-en-Bassin

Bayeux ligger söder om Honfleur och bara ca 10 km från kusten på väg mot halvön Coutentin (med Cherbourg).
 
Här finns den 70 meter långa Bayeuxtapeten. Den beskriver Vilhelm Erövrarens fälttåg mot England och det berömda slaget vid Hastings år 1066. Ingen fotografering är tillåten varför inga bilder finns här. Kära läsare, du får googla själv. Men muséet är en "måsteupplevelse" om man är i närheten.

Jag kan istället tipsa om en trevlig avstickare på väg söderut från Honfleur mot Bayeux. Beuvron-en-Auge! Som länken antyder - en vykortsstad i Normandie. Här är riktigt vackert och väl värt en avstickare för lunch eller kaffe.

 
 

Bara tio km rak väg mot kusten från staden Bayeux ligger det charmiga lilla fiskesamhället Port-en-Bassin-Huppain - inte så långt från Omaha beach. 

Här bodde vi på ett litet bra B&B som heter "Le 6,3 Resto Home". Här finns en privat parkering på baksidan av hotellet som också är en populär helg-restaurang för de lokala innevånarna. Charmigt och trevligt bemötande och inte dyrt som jag minns. Vi hade en liten duplo med både sovrum och litet tv-rum. 

Några bilder från Port-en-Bassin.







Skillnaden är stor mellan ebb och flod. Här kan man sitta på restauranger längst hamnbassängen och studera när vattnet stiger eller drar sig undan.



I nästa inlägg blir det krigsminnen och kärnkraftverk! 

Kommer i denna kanal snart hoppas jag........

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: