Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 20 september 2010

Hur rätt fick jag inte......

Inte mycket att skryta över kanske men kvällens valvaka bara bekräftade mitt inlägg från tidigare samma dag. Vad händer om inte en total genomklappning? Kriatian Luuk sällar sig till övrigt tramsande och blir själva överguden av TV-trams. Hur tänkte han (och producenten?)? Det blev supertydligt att TV totalt missuppfattat sitt uppdrag. Här kommer till studion seriösa politiker som är uttröttade av många veckors valkampanj - minimum av sömn och maximalt av slit. En lallande Luuk som uppenbart är på fel planet - han och politikerna går liksom i olika omloppsbanor. Mona Sahlin är superallvarlig - hon vet att valet är förlorat och att socialdemokraterna gjort sitt sämsta val på 100 år kanske. Landet har en stor konstitutionell utmaning att få ihop en fungerande regering. Det här säger hon, likaså hennes kroppsspråk. "Nämen kul" säger Luuk. Alliansen låser bryskt ute Luuk i korridoren till sminkrummet för att slippa hamna i tramskletet.

Kristian hade redan redan i förväg bestämt sig för att han skulle fråga segraren "om han/hon hört nåt från barnen?" Det var han givetvis tvungen att fullfölja eftersom att omplanering inte ingick i verktygslådan. Det blev Göran Hägglund som fick frågan och lätt förvånad kunde konstatera att så var fallet eftersom dottern var med på valvakan.

Valets segrare som möter sina valarbetare på valvakan hann man knappt med eftersom detta kolliderade med andra inslag som tydligen inte kunde vänta. Då var man bättre förberedd på den välregisserade ankomsten när Mona Sahlin mötte sina valarbetare. Flankerad av sina närmaste Nalin Pekur och LO:s ordförande Vanja Lundby-Vedin kommer hon dramatiskt ned för en trappa och håller ett bejublat tal som nästan fick mig att tro att det var hon som var valets vinnare. Lite kreml-känsla över det hela var det, ett väl förberett framträdande för folket och SVT följer hela spektaklet. Men ett strongt tal var det utan tvekan. Starkt gjort av Mona. Och sossarna är bättre på dramturgiska effekter än moderaterna, det är en sak som är klar.    

Nej, detta var inte en av Luuks eller SVT's bättre dagar. Man snackar om Monas avgång. Vem avgår på SVT?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: