Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 9 april 2012

Några påskdagar på Gotland

Påskafton i Visby.

När gotlänningarna säger att dom ska till stan' så menar som normalt inte Visby. Då åker dom till Stockholm för att handla. Men denna påskafton åkte i alla fall vi tvärsöver ön till Visby. Efter att ha gått runt och shoppat en del i medeltidsstaden Visby behövde vi något att äta. Vi hamnade på Café Ryska Gården vid Stora Torget. Där fanns (förutom bra service och smörgåsar) en spännande inredning från 1700 talet. Väggarna i det lilla caféet är målande under mitten av 1700-talet av Nils Salin. Det föreställer ett naturlandskap med kyrkomålningar. Salin kom från Småland så det kanske inte är så märkligt att en av kyrkorna är till förvillelse lik Växjö Domkyrka med sina två torn.

  
Vi besökte också den nya G.A.D butiken i Visby. Väldigt trevliga möbler i väldigt skandinavisk design - men man bör ha gott om pengar. Här på bilden en närbild av ett sidebord eller mindre soffbord med en skiva av kalksten. Snyggt eller.....Påskdagen vid raukarna i Folhammar

Vi försökte oss på öringfiske men öringarna vann ...... men vi hade en god utflykt bland raukarna.


Man kanske skulle ha valt sjöstövlarna
i stället för gymnastikskorna .....

Tack L & P+ Sara för en trevlig påsk på Gotland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: