Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 10 juni 2012

Andra Lång 2012 - vem var artisten i hörnet Värmlandsgatan?Det här är en ovanligt fest. Den saknar arrangör, har inget program och inte heller något tillstånd.

Ändå finns den - på gott och ont. Mest på gott tror jag men det har klagats en hel del på allt skräp som blir kvar efter festen - mycket beroende på att kommunen inte har lust att göra extrainsatser när festen egentligen inte finns! Se klippet på SVT Västnytt: http://svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/skrapigt-efter-andra-langdagen

Som hemmahörande i övre medelåldern så är det ganska tydligt att jag inte är målgrupp för denna inofficiella icke-fest. Det var påtagligt många ungdomar och yngre medelålders som verkade ha likartad grupptillhörighet om man skall gå på klädsel, hårfrisyr, tatueringar och piercingar. Detta är en slags reclaim-the-street happening. Men alla verkade ha kul.

Affärerna hade öppet och reade ut allt möjligt. Barer och restauranger hade högkonjunktur. Alla som verkade kunna hatera en musikanläggning fick chans att visa sig duktig som discjockey. Här fanns säker tjugotalet spelplatser för discjockeys - ibland bara med några meters mellanrum.

Så fanns det artister. Vi passerade Andra Långgatan och Värmlandsgatan ca kl 17.00. Det var en band med mest tjejer, varav lead-singer och keybordist var en tjej med härlig röst och tonsäkerhet. Undrar vad hon heter? Skulle gärna höra mer av henne. Men jag är inte skivbolagsdirektör så vi gick vidare.....


Andra Långgatan från Masthuggstorget

  
Spontana spelplatser fanns överallt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: