Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 6 juni 2012

Lite feelgood nationaldagsfirande

Försommar i Sverige är fantastiskt

Den här tiden i början av juni är den mest ljuvliga och intensiva tiden på året och högst njutningsbar. Idag sitter vi och njuter på vår altan och ser ut över trädgården. Väntar in våra goda vänner från Stockholm som kommer på besök idag. Det är inte utan att det känns bra.

Det känns bra att börja dagen med frukost på altanen med i sällskap med småfåglarna. Kanske har dom just nu nykläckta ungar i holken. En härligt ljudkonsert är det och bra för själen att starta dagen så här.

Det känns bra att låta blicken vandra över trädgården som allra vackrast just nu. Några fantastiskt vackra Rhododendron i olika nyanser som verkar trivas så bra med just dessa förutsättningar. En jord fylld av fukt och blandat sol och skugga. En stor och mäktig ek och andra träd och blommor.

Jag känner djup vördnad för den helt makalösa blodboken som sätter sån fantastisk karaktär på hela fastigheten. Den skräpar ner och den släpper kottar på hösten som måste tas om hand. Men om man kan känna ömhet för ett träd så gör jag det för denna vackra bok. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: