Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 25 juni 2012

Svensk midsommar som vi drömmer om den

När det är midsommar i Sverige och när det samtidigt är vackert väder - då kan det bli en midsommar precis så som vi föreställer oss. Ett riktigt nationalromantiskt midsommarfirande - ett sådant som vi minns från att vi var små barn (tror vi).

Jag har lyckan att kunna uppleva ett just sådant midsommarfirande på mälaröarna i Stockholm. Här finns förutsättningarna som behövs:
  • En aktiv hembygdsförening med en stor hembygdsgård
  • Någon som tar initiativ till att organisera musik och dans kring majstången
  • Några som dagarna innan midsommar åker runt och samlar blommor och löv till stången
  • Intresserade kringboende och tillresta som gör det hela till en familjefest
I år var det jättetrevligt - mycket tack vare vädret. Just denna festplats har fått rykte om att hålla ett traditionellt midsommarfirande. Här finns lotterier, sockervadd, glasstånd, kaffeservering med hembakta bullar. Här finns givetvis fiskdamm och ponnyridning och luftgevärsskytte. Men här finns också ett flertal gamla byggnader med samlingar från förr av hantverksutrustning mm.

´Varje söndag under sommaren är det kaffeservering i den vackra trädgården (vid väder för detta).

Några bilder kanske...

Musik och lekledare

Hembygdsgården i bakgrunden

"Raketen" är just avslutad


Smart att hitta en skuggig plats
Färingsö Hembygdsgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: