Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 13 november 2012

Kvarnholmen - nytt bostadsområde vid Stockholms Inlopp

Vi var i helgen i Stockholm och hälsade på kompisar som flyttat till en nybyggd bostadsrätt i Kvarnholmen. Kan inte låta bli att kommentera detta nya bostadsområde vid Stockholms inlopp. Ett fantastiskt läge i det område där KF hade sina fabriker för bröd, chark mm alldeles bakom Henrikdalsberget och strax utanför Hammarbyslussen.

Lite av en byggarbetsplats idag men om några år ett inbott och mycket attraktivt område på gång- och cykelavstånd till Stockholms city. För att inte tala om den båtskyttel som går från Nybrokajen. Den går till ett annat nybyggt område - Finnboda Varv - hit och sen vidare till Nacka Strand och Värtahamnen där man också håller på och bygger en ny stadsdel (Norra Djurgårdsstan) när Stockholms Hamn har tvingats släppa markområden och flytta sin godstrafik till Nynäshamn/Norvik.

Tänk att kunna ta båten till jobbet - på SL-kortet!!

Kolla in utsikten från balkongen. Rätt över från balkongen så ser man Täcka Udden (Wallenbergs och SEB:s representationsvilla). Till höger om detta ser man Villa Mullberg och längre ut Thielska Galleriet. Till vänster in mot Slussen kan man se Manillaskolan för dövstumma och Waldermarsudde. Alla dessa är klassiska byggnader och denna del av Djurgården erbjuder härliga promenader och möjlighet till både kultur- och restaurangbesök.  Och man tar bara båten nedanför sin port och rätt över vattnet ......


Visst är det ett superbra läge!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: