Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 13 november 2012

Kvarterskrog med god klass

Nykomling i Majorna, Mariaplan, Göteborg -
 Enoctea Maglia

Robert Maglia heter en kock som har ursprung i norra Italien. Han har bl a skrivit en matbok tillsammans med Bo Hagström som vi känner igen från TV.


Vi var där ikväll för en vardagsmiddag och det kändes helt OK. Restaurangen ligger mitt på Mariaplan i Majorna som man kanske kan kalla för Göteborgs Södermalm. Vi kommer in i en trevlig miljö, får trevligt mottagande av hovmästaren som vi känner igen från Leif Manneströms tid på Sjömagasinet. Vi drack lite vin och beställde oliver till förrätt. Två av oss åt Gnocci och jag själv beställde Pärlhöna på rotfruktspuré med stekt sidfläsk. Menyn är olika varje dag och skrivs på en griffeltavla så att alla kan läsa de olika förslagen på antipasti, primi, secondi, contorni och dolci. Vi åt i princip bara huvudrätten sålunda med ett glas vin och avslutade med kaffe. Sammanlagd kostnad ca 900 kr, ca 300 kr per person. Som sagt en trevlig kväll med trevlig lokal, trevliga gäster och betjäning och god mat. Helt ok prisbild men det är klart skulle vi äta hela programmet skulle det kostat säkert 600 kr per person.

Värdelöst vetande: "Enotica" betyder tydligen Vinbar.


Den nyöppnade restaurangen Enoteca Maglia. på Mariaplan i Göteborg lyser upp i kvällsmörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: