Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 12 maj 2013

Härliga kuster ... rapport från södra Halland

Det händer ofta att vi besöker vänner i Frösakull. Här finns några av Sveriges trevligaste badorter och semesterstränder:  Steninge - Haverdal - Ringenäs -Frösakull - Tylösand. Badkulturen är genuin och livet har en behaglig gång här.

Varje Kristi Himmelfärdshelg är det "Konstrundan i Halland" och vår egen tradition bjuder att vi gör ett kortare eller längre utforskande av denna begivenhet tillsammans med vänner. Efter att ha scannat samlingsutställningen på Mjellby Konstmuseum utanför Halmstad tyckte vi att det var dags för en glasspaus innan vi gick vidare. 

Riccardo glassmagasin i Möllegård kan verkligen rekommenderas - här finns god glass, ett café och strövområden. En länk till hemsidan finns i bildtexten. ..... 

http://www.riccardo.se/images/find-us/skylt.jpg?1294835481
Här är en länk till Glass-caféet.
Uppladdning inför fortsatt konstrunda

 

Här är några av de konstverk och konstnärer som vi fastnade för denna gång:

Lokala strandmotiv går alltid hem. Akvarell av Nils-Erik Nilsson

Essi Avigéh är alltid bra 

Ewa Sibilska photo-shoppar först och målar sen av i akryl och olja

Efter Ewa Sibelska gjorde vi ett besök hos "grannen" som har sin permanenta atelje och galleri vid Linehedstorg - Tarik Hardaga (www.tarikhardaga.se) . 

Han gör vackra tavlor med motiv från södra Europa, Turkiet, Italien och Grekland.   Några exempel:

Jag gillar också hattar i konsten - symboliskt kanske

Likaså tycker jag om vackra dörrar i konst/foto .....

Visst blir man glad av Tareks konst!!
Visst blir man glad av Tareks konst!!

Vi avslutade eftermiddagen och hela konstrundan på restaurang Rökeriet Laxen utmed Lagan i Laholm. Det är väldigt vackert i Laholm utefter Lagan - så här på våren står laxfiskare tätt på stränderna och drar upp fisk. Titta på utemöblerna nedan. Hela inredningen i restaurangen är gjord i alm av Ölunds snickeri i Laholm som faktiskt också fanns representerade på konstrundan med ett fantastiskt badkar i Alm - se mer på hemsidan http://olunds.com

 
Utsikt från restaurangen. Vackra utemöbler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: