Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 28 april 2013

Fåglar på film

 

 Våren är sen i Göteborg. Den här filmen är några dagar gammal - omkring den 20 april: Det är fortfarande kyligt och ibland under noll på nätterna och fåglarna i trädgården behöver hjälp med mat. 

Här är några exempel på besökare i filmen:

Först en nötväcka och därefter talgoxen. Sen grönsiskan - Nordens kanariefågel i sin granna skrud. Dom är de fåglar som sitter still längst vid fågelbordet. Dom kan sitta i fem minuter och äta i godan ro. På den här filmen så kommer det till slut en nötväcka och jagar bort dom. I bakgrunden hörs koltrasten först sjunga och sen blir han uppenbarligen irriterad på något. Kanske är mördarkatten i närheten. 

Den skarpögde ser i filmens bakgrund en större hackspett som förser sig från en annan fågelmatare i trädgården.

 
2 kommentarer:

  1. Vilka härliga fågelbilder och vårljud!! Koltrasten måste vara nästan det vackraste ljud vi här så här års...

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det. Det är roligt att lyssna på fåglarna på våren när dom håller på att "sjunga upp sig" för att imponera på en kommande partner. I början kan det låta lite sådär innan dom fått ordning på stämbanden. // SP

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: