Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 12 juli 2013

Ljuset i Ljugarn - Gotlands pärla

Den här bloggen har två huvudsakliga favoritområden - dels stränderna i Languedoc i Frankrike och dels Gotland med badorten Ljugarn. Ljugarn ligger på Gotlands östra sida lite mitt på. Här är vi ofta ett par gånger om året. Närmaste granne österut är Lettland, Riga.

Ljugarn representerar den typ av av gamla badorter som byggdes upp redan i början av 1900-talet. Detta sätter fortfarande sina spår på orten med en behaglig atmosfär av badliv och ett rogivande lugn. Svårt att beskriva men man uppnår detta lugn först när man tillbringar några sysslolösa dagar här (förutom bad- och strandliv med ett och annat kafé och restaurangbesök). Det är först då den här totala känslan av semesterlugn infinner sig.      

Om du söker boende i Ljugarn - se mitt inlägg från 2016 och hyr av oss,,,,, Länk

Ljuset i Ljugarn:

Man talar om ljuset i Skagen och målarna dom levde där. Jag slår ett slag för ljuset i Ljugarn, särskilt vid solnedgången när solen går ner på andra sidan Gotland. Som exempel på detta - se bilden nedan.

Ljuset i Ljugarn - är det inte magiskt vackert?

Här hittar du flera inlägg från Ljugarn!

Vi återkommer med ytterligare inlägg från Gotland .....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: