Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 15 juli 2013

Nyheter i Ljugarn Gotland !

Det händer saker i Ljugarn.
Om du söker boende i Ljugarn - se mitt inlägg från 2016 och hyr av oss,,,,, Länk

Pighuset www.pighuset.se
Den första nyheten är inte helt ny. Redan förra året startade en ny regim i Pighuset med tapasmeny. Den provade vi första gången detta år och bara kan konstatera att det är en succé. Äta tapas blir alltid mycket dyrare än beräknat men det är ett trevligt sätt att äta. Ett tips är att börja med två rätter och se hur dom andra gästernas små rätter ser ut. Då är det lättare att beställa i nästa omgång - dessutom kan man bestämma hur många rätter man önskar för att bli mätt. Bra servering och service. Trevliga och ambitiösa smårätter som presenteras trevligt på tallriken.

Pighuset är kanske det trendigaste stället i Ljugarn just nu. Här har man öppet länge och efter kl 23 så förändras detta till ett ställe som liknar en lönnkrog i början av 1900-talet.
Smakrike www.smakrike.se
Smakrike satsar detta år på ett trädgårdscafé. En lyckad satsning. Här kan man få lunch - rekommenderas. Smakrikes ambitioner är alltid höga och såväl mat som service är god. Pröva t ex deras "Pulled Pork".

Förändringen är inte bara menyerna utan man har till detta år byggt en helt ny trädgård med ett stort växthus som kompletteras med ett antal cafégrupper där man kan sitta och dricka en "after beach-öl" eller varför inte pröva deras cafémeny. Ambitiöst som alltid. Här finns härliga bakverk skapade särskilt för Smakrike av en konditor. Vidare finns härliga surdegsbullar!!

Smakrike tycker vi förtjänar en stjärna i himlen för sina ambitioner. Det är Ljugarns klart exklusivaste ställe!


Ardre-bo www.ardrebo.se
Den sista nyheten är inte heller helt ny. Redan förra året startade ett café utefter vägen mot Visby bara några kilometer från Ljugarn. Detta är har man kompletterat med Bed & Breakfast. Caféet serverar förutom hembakt bröd även matiga smörgåsar och pajer. Det märks också att gästerna nu verkligen har upptäckt detta trevliga café med sin generösa trädgård med stora parasoller för den som fått nog av solen för stunden.

Plus i kanten för trevlig service och hemkänsla.   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: