Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 23 oktober 2013

Propriétaires en France

Äntligen är vi husägare i Frankrike!

Efter flera års semesterresor till Frankrike - främst sommartid har vi äntligen ett alldeles eget hus som vi kan komma till precis när vi vill. Ett "Maison secondaire". Trevlig by i Languedoc

Vårt hus ligger i den lilla byn Villeneuve-les-Beziers. En välmående "Village" med ca 3,000 innevånare och med ett fantastiskt läge när det gäller närhet till allt spännande som finns att upptäcka i Languedoc. Inte minst nära till milslånga sandstränder......... 


Häromdagen blev fastighetsförvärvet slutligen klart genom att vi undertecknade köpekontraktet hos Notarien i Roujan.

Nu är vi två och en halv svenska fastighetsägare i Villeneuve-les-Beziers. Jag känner bara till en ytterligare svensk familj med hus i byn. Som "halvsvensk" räknar jag vår hotellvärd vid det utmärkta hotellet mitt i byn - Hotell Las Cigalas. Han är mera fransman än svensk idag. 


Vårt hus ligger granne med den berömda Canal du Midi, som sen 1996 finns med på Unescos världsarvslista. 
- "Kanske skulle man döpa om bloggen till "Utsikter från mitt fönster mot kanalen ......" 


Jag har skrivit tidigare i denna blogg om både Villeneuve-les-Beziers och Canal du Midi - den som är intresserad kan använda snabblänkarna härintill.  

Vi är inte dom första svenskar härnere ....

Vi börjar bli ganska många som hittat till denna lite undanskymda del av Franska Rivieran. Delvis kan vi nog tacka Ryanair och deras flygrutter till Beziers/Agde, Girona/Barcelona och Marseille för detta.

Jag har flera medbloggare med fastigheter i regionen och vi är därför inte alls unika med att ha skaffat ett hus i Frankrike eller Languedoc - men det är en spännande resa som jag gärna berättar om. ("Tur att vi haft stöd i processen av en svensk s.k "köparmäklare" som hjälpt till att guida under resans gång" - tack Ewa, Franska Hus!!!. Tack också Hans och Christine, Las Cigalas...)

Köpprocessen:

Det har varit en ganska lång och spännande process med husinspektioner, beslut om typ av hus, läge och prisnivå, kontakter med mäklare, förhandlingar, juridiska dokument och andra administrativa inslag som anskaffande av försäkringar och bankkonto. Till detta återkommer jag antagligen senare med vår egen beskrivning.

Men nu är vi i mål och den som önskar få mer information eller kontaktuppgifter till en "köpmäklare" kan kontakta mig.

5 kommentarer:

 1. Stort grattis till huset!
  Ja, vår plan är också att bli lyckliga husägare i detta område, men ett par år fram i tiden.

  Villeneuve känner vi till riktigt bra, vi har besökt detta område varje år sedan 3 år tillbaka, har hyrt hus inte alls långt därifrån. Carrefouren är också välbesökt, eftersom den tillhör ett av få som är öppet på sönd o självklart då enbart förmiddag :D.

  Perfekt läge för flyget är det också ;).

  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Hej och tack.
  Ibland är själva "resan" lika spännande som att nå fram till målet. Det ligger ett stort nöje i att drömma och planera. Lycka till med ert husletande. Jag ska följa era framsteg. StormPartner

  SvaraRadera
 3. Grattis till husköpet!!!!
  Ni kommer säkert att trivas där som vi har gjort sen 2 år tillbaka :)

  SvaraRadera
 4. Hej. Tack för det.
  Vi ser verkligen fram mot att ta huset i bruk. Vi tycker att vi har hittat ett litet hörn av Europa som vi trivs i och som kompletterar våra årstider i Sverige så bra. Hej så länge.

  SvaraRadera
 5. Grattis till huset. Trevligt och vackert ställe med fin loppmarknad. Enda problemet är bilköerna runt Beziers på sommaren, men du kan ta cykel eller båt på kanalen.

  SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: