Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 10 mars 2014

Whiskyprovning på Ålands hav

Tillbaka efter ett dygns resa med m/s Cinderella och ca 1.500 andra whiskyälskare:

Detta är en av Europas största whiskymässor. Här fanns massor med leverantörer och det bjöds på provsmakning av  mer än 500 olika whiskysorter. 

Scallywag is a Small Batch bottling created using only the finest Speyside Malts including – amongst others – Mortlach, Macallan and Glenrothes.

Det som är extra roligt på en sån här mässa är att det finns möjlighet att träffa ovanliga whiskyproducenter. På mässan fanns t ex representanter från distillerier i såväl Tasmanien som i Indien. Vidare fanns ett antal producenter som marknadsför whisky som inte alls finns i Sverige. T ex producenter av "blended malt whisky" som exemplet ovan - Sweet Wee Scallywag från Douglas Laing Ltd. Smakade gott och den kan man ju köpa bara för flaskan ......   
Det var mycket folk men god stämning bland både deltagare och besökare. kanske inte så konstigt om man tänker efter. På mässan var kommersen intensiv. Många passade på att förbättra sitt lagersaldo av whisky hemma med ännu fler favoriter. Själv gjorde jag ett kap och fick min flaska från Jura distillery signerad av Juras "Master distiller" - Wilie Tait. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: