Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

torsdag 12 mars 2015

Fransk torsdag

Lätt ordnat när vårt utmärkta matvaruhus City Gross har extrapris på blåmusslor. Bara 39 kr för ett nät. Jag köpte raskt två st nät. Lagom till middag för två en vanlig torsdag om man samtidigt öppnar en kall Picpoul de Pinet. Nästan franska priser eller.....?Är det någon som vet bakgrunden till symbolen på korken nedan. Jag tycker jag känner igen den. Undrar om det är nån allmän symbol för franska viner eller om den hör hemma i Languedoc eller t.o.m Picpoul-distriktet?

Vinet är från Domain Morin-Langaran på vägen mellan Marseillan och rondellen innan Meze.  

1 kommentar:

  1. Moules frites är en gammal favorit. Det åt vi förstås i Paris. Funderar på ett Parisinlägg nr 2 - matextra. För den franska maten är värd ett särskilt kapitel.

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: