Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

lördag 28 mars 2015

Ostréiculteurs eller Centre ostreicole

När vi ändå var i krokarna måste vi besöka Grau Leucate och den samling av små restauranger som drivs av fiskare. Man har inte  tillstånd att servera lagad mat utan här kan man bara köpa med sig skaldjur som musslor, ostron, bulots eller äta dem på plats i de små restaurangerna.

Lite svårt att hitta men man följer väg D 627 och passerar Leucate. Alldeles till vänster vid den höga bron före Port Leucate ligger samlingen av små restauranger.  Kartlänk


Vi åt helt färska ostron och tog ett glas vitt vin. Det är helt klart bra priser och dessutom en fantastisk god smak eftersom ostronen är så färska.2 kommentarer:

  1. Jamen, det är gott - ostron. Även våra svenska som vi inhandlade härom veckan från vår lokala fiskbil.

    SvaraRadera
  2. Musslor och ostron är (lyckligtvis) en delikatess som inte är så eftertraktad i Sverige. Priserna är ganska rimliga.

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: