Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 10 juni 2015

Hemma i den svala försommaren igen

Bra stränder i Herault, Languedoc

Efter en knapp vecka i vårt hus i Villeneuve-les-Beziers kan vi konstatera att "vi hade stor lycka med vädret". Det finns nämligen ingen vädergaranti när det gäller södra Frankrike i maj/juni. Det kan vara strålande väder och det kan vara regn och kallt.

Men som sagt, denna gång var det varmt. Mellan 30 och 35 grader C i luften och mellan 21-26 grader C i vattnet. Tack vare värmen och vårt resesällskap kom vi därför att besöka flera av stränderna i närheten av oss.


Vi besökte först våra närmaste stränder som ligger på cykelavstånd och började med Portiragne Plage som är en trevlig och välordnad badort med långa stränder och bra restauranger, både i byn och på plagen. 
  • Plage Ouest ligger restaurangen Les Voiles. Bra mat och bra stämning. Här fanns förr en hundstrand men enligt uppgift så har kommunen dragit in denna pga problem med hundar/hundägare.
  • Plage Est ligger restaurangerna tätt utefter gatan ovanför stranden. 

Vi badade också på en annan av våra favoritstränder - Serignan Plage. Själva strandbyn Serignan Plage är inte särskilt charmig och erbjuder inte några restauranger värt ett besök.  Men stränderna är perfekta!
  • Om man håller sig i den östra delen av stranden i Serignan Plage så kommer man nära kite-surfing stranden med skickliga surfare. 
  • I den västra delen av stranden, mot Valras Plage hamnar man lätt hos naturistbadarna som har en särskild avdelning här.
I Valras Plage finns också långa stränder. Byn är en utpräglad semesterort med många butiker och restauranger. Gott om engelsmän bor här. Vi tycker att Valras Plage är ganska o-charmig. Stranden har ganska grov sand. Men vi kan rekommendera en bra restaurang alldeles vid hamnen - Brasserie Port. Här får man god och vällagad mat till rimliga priser. 

Vårt yngre resesällskap ställde krav på lite häftigare aktiviteter . Därför var vi en dag också i Cap d'Agde. Här är det STORT. En stor turistort, mera aktiviteter, mera jet-set och lite mera exklusivt.
 
Restaurant Millesim

Vi var i Centre Nautique för att kunna delta i École Kitesurf, (topkite.fr). Bra strand - Plage de Richelieu - och en bra restaurang (millesim-plage.com).

Cap d'Agde är inte ett ställe som vi själva som plus medelålders väljer som plats att åka till för att bada. Kul för ungdomar kanske men vi trivs bäst i stränderna nära vår egen by där allt är lite mera avslappnat. Till Cap d'Agde tar det minst 30 minuter med bil från oss och i högsäsong tar det betydligt längre tid. Räkna med långa köer i augusti!  
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: