Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 24 juli 2015

Skillnad mellan bagare ....

Bröd av olika slag är en livsnödvändighet i Frankrike. Baguetter finns ett otal sorter likaså finns en mängd olika kaffebröd och bakelser. Gott är det också men idag är många "Boulangerier och Patisserier" mera bake-off variant än riktiga bagerier.

En god vän i Frankrike har lärt mig skillnaden mellan olika bagerier. 

Om det i skylten står "Artisan" som på bilden nedan så är detta en fingervisning om att detta är ett mer äkta bageri, som åtminstone delvis bakar sitt bröd själva.


Så om någon är på väg till L'Oulibo vid Bize-Minervois så varför inte titta in på detta bageri som ligger på vägen mellan Beziers och Minerve, utefter bygatan i Capestang. Dom har härliga bakverk och fint bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: