Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 18 september 2015

Picpoul - perfekt till skaldjur (men inte bara vitt vin)

Domaine la Grangette heter ett vinhus i AOC Picpoul de Pinet, Langeudoc.


Det finns flera anledningar till att besöka just denna vingård. 
 1. Man får ett trevligt mottagande  i en trevlig cave.
 2. Dom har mycket bra viner och ett stort urval
 3. Man  är den enda producenten inom AOC Picpoul de Pinet som producerar vin i tre olika färger av samma druva - Picpoul. Vitt, Rosé, Rött.
 4. Detta är prisvärda viner. Bra kvalitet till ett bra pris!
Vi har provat såväl deras vita vin Picpoul till skaldjur som det röda vinet. 

Det röda vinet är producerat av 100% Picpoul noir och passade utmärkt till en lammgryta och dessertost. Så, om ni besöker domaine la Grangette, köp inte bara den vanliga vita Picpoulen - köp några flaskor av det röda vinet!

Rosévinet har vi bara provsmakat på vingården och det var helt OK. Men vid just detta tillfälle hade vi fyllt vår kvot av roséviner efter den heta sommarperioden och kände inte för att fylla på förrådet ytterligare.


 Några bilder från vårt besök
La Grangette - Aquarelle / Water colour - Simon FLETCHER - 2004
Från hemsidan - charmig akvarell
Det finns fler inlägg på på denna blogg om Picpoul de Pinet - se i högerkolumnen. En presentation av det lillal spännande distriktet finns här ---------> länk


3 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, de har trevliga viner och de är väldigt trevliga personer.

  SvaraRadera
 2. Picpoul de Pinet - spännande. Finns vinet på Systembolaget tro? Jomen visst, men bara det vita. Provas vid tillfälle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, då har du en trevlig upplevelse framför dig. Ett fruktigt vin som skall drickas väl kylt - perfekt till skaldjur. Du får tillfälligt bryta kosten av Vätter-röding och köpa in ett kg räkor!
   F ö ser också vi fram mot en trevlig upplevelse - en Hjo-visit i närtid. På Röda Stallet.

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: