Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 21 september 2015

Brescoudos bikers i byn


BRESCOUDOS är en MC-klubb med säte i Cap d'Agde som varje år organiserar en MC-happening i regionen. Jag är verkligen ingen expert på MC-klubbar men har försökt läsa in lite historik från klubbens hemsida. MC-samlingarna började i slutet av 1980-talet för att successivt växa och bli större. Utgångspunkten är Cap d'Agde och bakgrunden till namnet på klubben är " Le fort Brescou" som ligger strax utanför inloppet till Cap d'Agde.

En hel del av MC-träffen sker just i CAp d'Agde eller i dess närhet - som i "Village naturiste" och disco i Marseillan Plage. Ett annat inslag är besök i "pittoreska" byar - Som i vår by. MC-träffarna verkar vara öppna för många olika "bikers" och många olika MC-märken finns representerade.Framförallt är detta en klubb för bikers som kör Harley-Davidson. Titta närmare på dom "fina" detaljerna på MC'n.Likasom det finns olika MC-märken, finns många olika MC-klubbar i Frankrike representerade. 

Många kommer också från andra länder som t ex Holland och  Schweiz.


Men som sagt - mest handlar det om HD-hojar.


Även denna MC har noggrant arbetade detaljer.


Också andra MC-märken förekommer. Som t ex Triumph, Honda Goldwing.


Japanska MC-märken förekommer knappast inte alls förutom Honda 

Ganska vanliga är dessa imponerande "tre-hjulingar" som ofta är märket Honda Goldwing.


Denna HD tilldrog sig stort intresse!

Motorcyklar överallt i byn .....

....... Verkligen överallt . 

MC-märket Indian grundandes 1901, bl a av en invandrad svensk - Oscar Hedström. Man påstår att man är det äldsta amerikanska MC-märket.Människorna!

Mest sevärt av allt är ändå dom coola, häftiga människor som älskar sin MC-kultur och gillar att exponera sina läckra kläder och "outfits". Här kommer ett urval:

Men först ett tillägg:
If anyone wants any photo to be removed from the blog - please contact me.
Si quelqu'un veut une photo pour être retirée du blog - s'il vous plaît contactez-moi.

Stålfarfar!
På en Peugeot!?
Skotte i kilt?
På Triumph!
En stålfarfar till!
Tror det är en HD (men jag är ju inte expert)

Skön biker!
Torget var fyllt av härliga människor.
Några coolare än andra.

Life member? Okey!
Real men smell leather, oil, petrol and beer!
Förvånande många kvinnor kör MC!
Lika tuffa som sina manliga kollegor.

Sköna typer med attityd.

Nice outfit, both of you!

Thank's for the show everyone!

2 kommentarer:

  1. det är en fantastisk vecka när de rullar in, vi satt i hamnen i Le cap d'Agde när ett gäng slog sig ner bredvid och började snacka med oss som om vi känt varandra i hela livet!!

    SvaraRadera
  2. När dom kommer till "vår egen by" Villeneuve les Beziers så översvämmar dom verkligen hela byn. Det är bikers och motorcyklar överallt i byn. Massor med försäljare som säljer kläder och tillbehör.
    Jag håller med - det är en fantastisk syn!

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: