Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 7 december 2016

Dålig på att uppdatera bloggen .....

Jag lever fortfarande och mår bra även om man kanske kunde tro annorlunda om man skulle döma efter hur ofta jag uppdaterar bloggen. Men det är mycket annat som tar uppmärksamhet just nu. Sen är det Instagram och Facebook som kräver sitt också. Samt Linkedin. .....

Har varit i vårt hus i Villeneuve-les-Beziers två gånger under hösten. Men väl på plats så "bara är man" och försöker må bra. Det är inte så mycket just att berätta om i bloggen. 
Lite vackra bilder hade man givetvis kunna lägga ut ändå så här kommer det en bild som kompensation. Jag älskar dom uttrycksfulla och vackra portar man kan hitta här och var i franska små byar och städer. Och den blåa färgen är vanlig i södra Frankrike.
I höst har det lokala vattenmyndigheten lagt ner nya ledningar i gatan och fixat en vattenmätare utanför huset vilket förenklar avläsningarna avsevärt. Vi fick förresten avräkning för vatten häromdagen. Vi är två personer som har gjort av med 16 kubik under året. Det låter inte så mycket men totalkostnaden för detta är ändå hög tycker jag. Kostnad 107 Euro. Men jag vet att vatten är dyrt i Frankrike.

Nu har vi antagligen varit sparsamma detta år och inte varit nere så många gånger.  Lite nyfiken på vilken förbrukning andra har.?  
 

4 kommentarer:

 1. har läst att vårt område förhandlat fram ett enhetspris per kubik om €3, kanske ingen stor skillnad upp eller ner för dig men i Béziers där vi nu betalar nästa €5 blir det nog stor skillnad i pris :-)

  Visst är de blå färgvarianterna underbara :-) skall på vår balkong bygga 2 falska "blinds" och måla i någon blå färg, blir enda balkongen som är utsmyckad i vårt hus!!

  Joyeux Noël & Bonne Année

  SvaraRadera
 2. Vi har en "trädgård" som består av olika (ganska många) krukor och vi bor ju i vårt hus c:a 4 månader per år - så vår vattenförbrukning är tyvärr inget att jämföra med. Men att det är dyrt i Frankrike talade ju redan Bodil M om för oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Bodil, jag saknar henne.... Hon har nog inspirerat många frankofiler.

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: