Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 16 september 2016

Noveaux Porte Grille


Stolt över vår nya gallerdörr.


Den kom på plats på bara en vecka - från det att det tagits mått och diskuterats detaljer, till slutlig montering och injustering. Den levereras grundmålad men jag tror vi behåller färgvalet då det passar bra med övriga fasadfärger.

Nu känns det mycket bättre och säkrare att lämna huset i dom långa perioder det kan bli av frånvaro - särskilt över vinterhalvåret då det kanske är tre till fyra månader mellan våra besök.

Arbetet har utförts till full nöjsamhet av firma Eric Baisset som står att finna i byn Murviel les Béziers. Han arbetar med metallarbeten och smide för bl a portar. Jag kan rekommendera honom och lämnar gärna mer uppgifter för den som önskar detta.

PS: Jag har också tips på snickare och rörmokare i regionen som har svensk bakgrund om detta önskas. (Hårt bokade dock).

6 kommentarer:

 1. Man får se om sitt hus. Och snygg är den ju också. En grind måste införskaffas till Hjo, men det är ju inte samma sak direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite långsökt med fransk smed till din grind men smidesarbetare är inte lätta att få tag på nuförtiden i .se antar jag.

   Radera
 2. Tack för tips på duktig hantverkare. Vi har letat efter någon som kan säkra vår terassdörr i Magalas! Hälsningar Bo o Ingrid

  SvaraRadera
 3. tycker att ert val att behålla färgen som den är gör att mönstret på gallret syns och fint blev det. Säkert får ni lite lägre kostnad på försäkringen :-)
  själva har vi 3 lås på vår dörr, och egentligen är det bara att sparka in den men, försäkringsbolaget är nöjt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kände vi också om vår gamla dörr. Nu ser det lite mer avskräckande ut iaf.

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: