Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 18 oktober 2010

Hamburg

Middag på http://www.la-sepia.de/ en trevlig knökfull fisk- och skaldjursrestaurang i området Sternschanze. En stadsdel som är som Stockholms söder innan Söder blev mondänt. I närheten ligger också Reeperbahn och Sankt Pauli. Mycket ungdomar, husockupationer, billiga restauranger, caféer och barer. Rekommenderas men om du är över 30 är du överårig. Fast om 10 år har +55 generationen tagit över!

Hamburg har en insjö mitt i staden - Alstersee. Ett paradis för alla hamburgare. Här kan man dricka "Alsterwasser", det är öl med lemonad. Det missade vi - det blev öl och vin men helt ok.

Återigen till Sternschanze-området. Denna gång på en ENORM loppmarknad.
Kolla skogen av containerkranar i en av Europas största hamnar. Men var är fartygen. Vi såg knappast ett enda!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: