Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 9 november 2010

Hjärngympa

En golfbana klipps av två banskötare vilket tar åtta dagar när båda klipper. Nu är den ene ganska lat och den andre mera flitig med gräsklipparen.
-"Skulle jag klippa själv så skulle jag klara att klippa hela banan på tolv dagar säger den flitige banskötaren skrytsamt till den andre. Faktum är att jag faktiskt har testat."
- "Hur lång tid skulle det ta för dig?"

Kan du svara på detta?

(Jag behöver hjälp med svaret - jag har en egen lösning men är inte helt säker på svaret själv. Jag kan ge några alternativ att välja på; 18; 20; 24; 30; 32 eller 36 dagar   -      ett av dessa tror jag själv att det är)

1 kommentar:

  1. Om det tar 8 dagar för två man är det att jämställa med 16 "mandagar" för båda tillsammans. Om den snabbe gör detta ensam på 12 dagar klarar han det på 12/16=0,75% av den sammanlagda tiden. Med samma tempo har han gjort "sin del" när båda jobbar tillsammans på 0,75% av 8 dagar, dvs 0,75 x 8 = 6 dagar. Om han slutar klippa banan när han har gjort "sin halva" så behöver den andre skötarer 10 dagar för att klara sin del av banan, dvs 16 - 6 = 10 dagar. Följaktigen skulle han behöva 20 dagar för att klippa hela banan! Hälsningar Olof

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: