Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 10 december 2010

Hockey, hockey, hockey

Kul att gå på hockey nån gång. Frölunda Indians har börjat få fart på grillerna också och vann med 3-1 mot Modo som vann skottstatistiken men Frölunda var vassare framför mål. Frölunda har en gammal Huddinge lirare "Lill-Kenta" Johansson som tränare och spelare. Han började sin spelarkarriär 1973 (då var jag bara ca 19 år och hade just slutat Gymnasiet) med Huddinge IK i division 2. Som proffs spelade han med Djurgårdens IF i Elitserien och vann två SM-guld med klubben - 1983 och 1990. Han har även spelat i den schweiziska hockeyligan. Sen startade han sin tränarkarriär 1994, då han slutade spela i sin moderklubb Huddinge IK och i stället klev över till tränarrollen. (Wikipedia)

Undrar om vi är jämngamla? - vi måste ha bott i Huddinge samtidigt och gått i skola tillsammans. Måste kolla upp det där. (Googla)

Modos tränare är Tjalle Berglund, också en gammal Djurgårdare. Han är bergis kompis med Kenta. Elitserien och grundserien är lite som "en vanlig dag på jobbet". Det är bara publiken som hetsar upp sig. Grabbarna tränar och spelar hockey 8 månader om året. En vanlig match, inget att hetsa upp sig för, gå in och ge järnet bara.

Det gör jag också på jobbet, varje dag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: