Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 23 maj 2011

Franska chantöser

Jag är helfrälst på franska sångerskor i Edit Piafs anda. Det är nåt sensuellt med det franska språket som gör att sångerna förmedlar så mycket känsla. Dom här tre skivorna kommer garanterat att finnas med i CD-spelaren på väg ner till Purpurkusten. Här kommer tre smakprov:

ZAZ
http://en.wikipedia.org/wiki/Zaz_(singer)

Här är en ny låt tror jag - den ligger inte på senaste CD:n som avbildas här intill. Hon sjunger akustiskt med en stor närvaro och spontanitet.

http://www.youtube.com/watch?v=MOk5yYLAQvU


Var det nån mer som sa Edith Piaf??
Camelia Jordana
http://en.wikipedia.org/wiki/Cam%C3%A9lia_Jordana


Också en fantastisk sångerska. Heter det Chantös på svenska??
Jag är osäker. Här är i alla fall ett smakprov från CD:n till vänster. Akustiskt, låter hon inte lite förkyld? Skivan finns inte i Sverige.

http://www.youtube.com/watch?v=bQCqLGhoPRs&feature=fvwrel


Hon går rätt genom skärmen, naturlig, självklar, hög kvalitet.

Carla Bruni
Hon är en av mina tidiga favoriter. Jag köpte hennes första skiva redan 2003 eller 2004. Gift med franske presidenten mm. Men en bra sångerska och låtskrivare tycker jag.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Carla_Bruni    Hennes egen hemsida: http://www.carlabruni.com/


Här intill är hennes senaste CD. Hon har gett ut tre st varav den första och senaste är bäst tycker jag. Här kommer ett litet smakprov från den första CD:n i en "bluesig" tappning.  Håll till godo!
http://www.youtube.com/watch?v=flmoa2dVOSU

På den andra CD:n sjunger hon på engelska. Kanske därför jag inte gillar den.
Hon har också en karriär som fotomodell (varför skrev jag detta?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: