Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 15 maj 2011

Languedoc - boken om möten med viner och odlare i södra Frankrike

Britt Karlsson med vänner har skrivit en helt fantastisk bok om vinodlare och viner i Languedoc. Det är underbara bilder, intressanta artiklar om vinodling, regionen, historia och kultur. Bara en sån sak som att kunna förklara begrepp som "terroir" och Garriguen" och få en nordbo att vilja stoppa näsan i jorden och bara insupa doften.

Den är en perfekt guidebok för alla som är bara lite intresserade av vin och kultur i södra Europa. Boken har en egen hemsida - http://languedocboken.wordpress.com/   - BrittsKarlssons egen hemsida med vinkunskap finns här:   -  http://www.bkwine.com/index.htm

Själv använde vi boken sommaren 2010 och upptäckte både viner och vinodlare - låt vara att det inte är lika självklart för oss att knacka på hos alla vinodlare. Men några mycket lyckade nedslag gjorde vi:
  • Domaine du Nouveau Monde nära Beziers. Liten familjegård med karaktärsviner. (sid 60 i boken)
  • Clos Bagatelle. Nära Saint Chinian. (sid 116, där vinerna döps efter familjens barn som t ex  Donnadieu Camille et Juliette)
  • Domaine Navarre, nära Roquebrun. (Sid 120 i boken, bl a Le Laouzil.
  • Chateau l'Hospitalet, nära Narbonne Plage (sid 106 i boken). Mycket stor producent med några fantastiska viner och ett vincenter med hotell och restaurang.
Vi tar med boken även detta år. Några bilder på och ur boken från http://languedocboken.wordpress.com/pressbilder/.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: