Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 26 maj 2014

Resa till södra Frankrike

Ett "stop-over" i Alsace 

Kanske är det fler än jag som letat efter lämpliga övernattningsmöjligheter på resa genom Europa. Det kan ju lätt bli ett lotteri - ibland blir det bra och ibland så ångrar man sig så fort man checkat in ....

Vi har haft tur som hitta särskilt ett bra Bed and Breakfast eller som dom kallar sig i Frankrike/Alsace - Chambres des Hotes:

 • Chambres d'Hotes hos Sabine et Jean-Marc har fem fina uthyrningsrum i villan i den trevliga byn Kintzheim som ligger intill Selestat i Alsace. 
 • Dom rum som vi bott i har alla haft dusch och wc. Alltid rent och städat. 
 • Bra med parkering på deras tomt eller på den lugna villagatan (4 Allé du Stadtpfad, 67600, Kintzheim). 
 • I byn finns flera restauranger och gott om affärer och vincaves.
Nr 4 Allé du Stadtpfad, 67600 Kintzheim

En sagostad som många andra i Alsace
Paret som driver B&B är jättetrevliga och hjälpsamma och kvinnan talar lite engelska vilket kan underlätta ibland. En härlig frukost ingår (intas i familjens egna del av huset).
Om jag minns rätt betalar man ca 45-50 Euro för två personer i ett rum (vid dom tillfällen vi passerat). 


Utsikt från B&B mot bergen i Alsace
Jag kan verkligen rekommendera detta trevliga och personliga lilla B&B. Bäst att ringa i förväg och boka (fixe: +33 (0)3 88 82 14 79 eller portable; +33 (0)6 31 59 76 55).

Om nån som läser detta har tips på andra trevliga B&B i Tyskland eller i Frankrike på vägen ner till Medelhavet så lämna gärna en kommentar här.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Håller med dig, ibland har man tur, men reser man från Gbg ner till Beziers området brukar vi övernatta lite längre norrut, södra Tyskland passar bra med tanke på avstånd/bilkörning.Har inte lyckats hitta något ställe där som vi är nöjda med..Du har inte tips på bra övernattning i det området?

  SvaraRadera
 2. Nej tyvärr, jag har alltid haft ambitionen att försöka ta mig in i Frankrike. Då är det "bara" ca 70 mil kvar till Beziers. Får väl hoppas på att andra läsare hörsammar din fråga. // SP

  SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: